Fine Lissabon

alfama-lisbonwhite-church tiles-and-blue-skies pink-houses-alfama-lisbon jardim-julio-de-castilho laundry-alfama-lisbon palmtrees

Det bedste er nogle gange at tage af sted uden forventninger. For så kan destinationen kun overraske.

For et par uger siden var jeg til Websummit i Lissabon. Jeg havde haft rygende travlt på jobbet op til, så jeg havde ikke nået sådan rigtig at glæde mig. Men jeg havde dog nået at få en masse tips fra min gode veninde Signe, som har boet i byen. Og så havde min mand også gjort sit for at piske en stemning op. Han er nemlig ret vild med Lissabon, så det mente han også, at jeg ville blive.

Og han fik helt ret.

robots-alfama orange-tree-alfama mureal-alfama

Lissabon er helt sin egen. Rå, smuk, lækker og en smule forførende.

Den gamle del af byen, Alfama, er små stræder og trapper i et hvirvar. Det er så idyllisk. Som en bakket og tør udgave af Venedig. Fra toppen er der selvfølgelig god udsigt.

 

marvilla alfama-treenarrow-street stairs-alfama view-of-lisbon

 

De fleste dage skinnede solen og temperaturen bevægede sig mellem 15 og 18 grader. Det var rigtig dejligt at få et skud tiltrængt sol. Men portugiserne er ikke de store mestre til centralvarme, og i vores airbnb fandtes ikke et eneste varmeapparat. Så der var meget koldt i lejligheden.

 

parque-das-nac%cc%a7o%cc%83es estacao-do-oriente

 

Vores lejlighed lå i et lille up-and-coming område nord for centrum, der hedder Marvila. Der lå autoværksteder side om side med gallerier og mikrobryggerier.

 

marvila marvilla-lissabon laundry-marvila-lissabon tiles-in-lissabon siloer

marvila-houses

Jeg boede sammen med fire andre kvinder, som jeg kender fra dette seje netværk. Det var så rart at bo sammen med nogen og dele alle de input sådan en konference giver med nogen.

timeout-market cakes-timeout-market apperitivo la-bica-de-duarte-belo toma-la-da-ca

Der blev selvfølgelig også spist lidt kage.

Og drukket noget vinho verde.

Sidstnævnte især.

Og så laver de altså rigtig lækker mad i Lissabon. Det er virkelig også en god grund til at tage tilbage en dag. Mad (og mere vinho verde).

Selve konference var vild. Altså 55.000 mennesker, de første 15 forskellige scener og en hovedscene på størrelse med forum.

Jeg hørte en masse spændende ting om robotter, om kvinder i tech og om kunstig intelligens. Jeg har ikke haft overskudt til at sætte ord på oplevelserne. Men spændende var det.

websummit-2016-meo-arena websummit-meo-arenalaurie-penny-panel startup-websummit

Websummit tilbød på et tidspunkt at ændre min billet til et Media Pass. Det betød, at jeg havde adgang til Media Village. Udover stabilt wifi, bød denne village også på frokostbuffet. Og kagebuffet.

Og da jeg forvildede mig derind på konferencens første dag, landede jeg midt i et pressemøde med Hollywood. Joseph Gordon-Levitt har, udover en fin skuespillerkarriere, en startup, som han talte om på pressemødet. Jeg fangede ikke helt, hvad det handlede om. For jeg må ærlig talt tilstå, at jeg fandt selve ståhejet omkring pressemødet og kagebuffeten mere interessant.

press-conference-websummit joseph-gordon-levitt-websummit

Og selv om det var et par pressede dage, lykkedes det alligevel at finde tid til en konditoridate med Louise. Vi var på Confeitaria Nacional, hvor lokalerne var lidt mere pragende end kagerne.

confeitaria-nacional confeitaria-nacional-lissabon konditori

prac%cc%a7a-da-figueira websummit-lissabon

 

På fredag smutter jeg igen af sted. Denne gang går turen til London. Jeg skal besøge min veninde Jess, se nye afsnit af Gilmore Girls og gense venner.

 

 

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *